We zijn gesloten

Maandag vanaf uur open

Welk materiaal spoelbak wil jij?

Gekleurde spoelbakken, je ziet ze in allerlei vormen en maten. Maar ook in verschillende materialen. Bij Franke hebben ze alleen de beste kwaliteit spoelbakken, zo ook voor de gekleurde bakken. Graag vertellen we je meer over de verschillen in materialen.

FRAGRANITE+
Extreem sterk composiet materiaal

Fragranite+ bestaat voor 80% uit natuurlijk kwarts, afkomstig van een steengroeve uit het Zwarte Woud en voor 20% uit kunsthars. Daarnaast wordt kleurpigment toegevoegd, waardoor er een sterk door-en-door gekleurd materiaal ontstaat. Het kwarts, dat in Fragranite+ wordt toegepast, is na diamant, robijn en topaas, het vierde hardste materiaal ter wereld. Het is slijtvast, ongevoelig voor krassen en bestand tegen zowel hoge, tot 280 °C, als lage temperaturen. Perfect te combineren met een kokend water kraan.
Optimale hygiëne
De hele fijne spikkel die in de finish zichtbaar is, zijn de zilver ionen. Dit is onderdeel van de geïntegreerde Sanitized® behandeling en vermindert de groei van microben met 99%. Sanitized® helpt het oppervlak van de spoelbak hygiënisch te houden en te beschermen tegen de groei van bacteriën en microben tijdens en na het gebruik.

* kras-, slagvast en breukbestendig
* vuil- en vlekafstotend
* bestand tegen koude en extreem hoge temperaturen tot 280 °C
* voorzien van de Sanitized behandeling, die 99% van de bacteriegroei voorkomt
* door-en-door gekleurd en UV-bestendig
* standaard geleverd met druk- of trekknop waste (monteren zonder waste, bestel een extra zeefje)

FRACERAM®
Robuust keramisch materiaal

De Franke keramische spoelbakken worden gemaakt van Fraceram. Een natuurlijk, gepatenteerd en schokbestendig keramisch materiaal, dat zich kenmerkt door zijn robuustheid ten opzichte van gebruikelijke keramische spoelbakken. Fraceram is een materiaal met een extreme hardheid, waardoor de impact van snijden, stoten en vallende objecten wordt geminimaliseerd.

* gepatenteerd schokbestendig
* vlekbestendig
* extreem hittebestendig
* onderhoudsvriendelijk en hygiënisch glad oppervlak
* standaard geleverd met ‘Easy Touch’ drukknop waste systeem

TECTONITE®
Synthetisch, hightech-, licht- en sterk materiaal

Tectonite® is een uniek materiaal ontwikkeld door Franke. Door de glasdeeltjes in de vernieuwde coating is Tectonite® zeer resistent tegen UV-straling waardoor de kleur van de spoelbak behouden blijft. Vloeistoffen kunnen niet in het materiaal trekken door de hermetisch gesloten coating. De nieuwe structuur zorgt ervoor dat vloeistof parelt op het oppervlak en daardoor heel eenvoudig is af te nemen.
Tectonite® is bijzonder licht in gewicht en makkelijk te hanteren bij installatie.

* krasvast en bestand tegen vallen en stoten
* hittebestendig tot 300 °C
* onderhoudsvriendelijk door unieke coating
* UV-bestendig
* eenvoudig monteren