We zijn gesloten

Maandag vanaf uur open

Tips voor het gebruik van uw vaatwasser

Poeder of tabletten

Voor het behoud van uw vaatwasser raden wij aan om vaatwaspoeder te gebruiken in plaats van vaatwastabletten. Uiteraard is het heel verleidelijk om een 3-in-1 tablet te gebruiken maar de meeste vaatwassers hebben geen programma waarin ze bijvoorbeeld een 3-in-1 tablet in zijn geheel kunnen oplossen. Hierdoor wordt het glansspoelmiddel mogelijk maar gedeeltelijk afgegeven, waardoor de vaat niet goed droogt. Dat betekent aanslag en strepen op de glazen en poederresten die achterblijven, waardoor de vaat niet schoon oogt.

Een tablet is daarnaast zo geconcentreerd, dat u in principe slechts de helft ervan nodig heeft. Bovendien wordt er ook bij vaatwastabletten geadviseerd om extra zout toe te voegen. Conclusie: bespaar uzelf de kosten en moeite door het oude en vertrouwde poeder te gebruiken in combinatie met regenereerzout en spoelmiddel. Zo heeft u veel langer plezier van uw vaatwasser en is uw vaat keer op keer mooi schoon!

Waterhardheid

Wist u dat het ook belangrijk is om de waterhardheid in de vaatwasser in te stellen? Die hardheid is van groot belang bij de levensduur van uw vaatwasser. Wanneer u deze heeft ingesteld zal het wasprogramma zich aanpassen aan het water.

Een klein beetje voorwerk

Wellicht overbodig te zeggen, maar verwijder zoveel mogelijk etensresten van uw vieze vaat. Zo voorkomt u verstoppingen en andere problemen. Uiteraard hoeft de vaat niet volledig afgewassen te worden, maar zorg er wel voor dat niets aankoekt (zoals vet of gesmolten kaas). Dat is voor alle vaatwassers een onmogelijke missie. Daarnaast raden wij aan om af en toe een lege vaatwasser te draaien op het heetste programma. Dit reinigt de boel grondig en voorkomt nare geurtjes! En uiteraard heeft de vaatwasser zo nu en dan een grondige reinigingsbeurt nodig. Vooral de filters vragen om een regelmatige schoonmaakbeurt. Dit kunt u doen door ze af te spoelen en ‘ouderwets’ af te wassen.