We zijn gesloten

Maandag vanaf uur open

Schoonmaaktips gietijzeren pannendragers

Het gasfornuis schoonmaken is een klusje dat veel mensen liever vergeten. Maar stelt u dit te lang uit, dan kan het flink vies worden met aangekoekte voedselresten, welke moeilijk te verwijderen zijn. De MAGNA pannendragers van Atag bijvoorbeeld zijn vrij strak qua vormgeving waardoor ze minder hoekjes en andere lastige plekken hebben om schoon te maken. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verwijderen om schoon te maken.

Losweken van voedsel- en vetresten
Heeft u voldoende tijd, dan kunt u de pannendragers een nachtje in een bak met water en schoonmaaksoda laten weken. Maar bent u, net als ik, wat ongeduldiger dan kunt u de pannendragers ook in de gootsteen in (kokend) warm water ca. 30 minuten laten weken. Vervolgens verwijdert u eenvoudig met Dasty of een andere ontvetter en een schuursponsje het aangekoekte vet van de pannendragers. Tip: Neem ook gelijk de metalen draaiknoppen mee door deze even te laten weken.

Vergeet de gaskookplaat niet
Voor het schoonmaken van de zwarte gaskookplaat kunt u het beste een vochtige microvezeldoek gebruiken. Een schuursponsje kan namelijk krassen veroorzaken. Maak de plaat vervolgens droog met een theedoek.

Let op: Wij raden af om gietijzeren pannendragers in de vaatwasser schoon te maken. Ze worden hierdoor dof en in het ergste geval kunnen ze gaan roesten.