We zijn gesloten

Dinsdag vanaf 10:00 uur open

De Keukenzaak bestaat 10 jaar!

De Keukenzaak, al tien jaar een begrip in Schagen
SCHAGEN – “Wij hanteren een no-nonsense verhaal, West-Friese nuchterheid met goed advies”, vertelt Marko Groot, eigenaar van De Keukenzaak. Inmiddels bestaat de keukenspecialist aan De Fok 7 in Schagen tien jaar. Reden voor aantrekkelijke voordeelacties en kans op een gratis vaatwasser.
Bij binnenkomst in de 550 vierkante meter grote showroom proef je gelijk de gemoedelijke sfeer. De ruimtelijke indeling neemt je mee op reis door keukenland met oneindig veel mogelijkheden. De Keukenzaak laat al tien jaar alle keukendromen tot leven komen.
‘Keukenhart’
Marko is ooit begonnen met zijn bedrijf Inbouwtoppers, een webshop voor inbouwapparatuur. “Mijn vader had ook een eigen keukenzaak, hier heb ik van jongs af aan al gewerkt. Het ‘keukenhart’ dat in mij zit is op een gegeven moment weer sneller gaan kloppen. Vanuit dat gevoel ben ik De Keukenzaak begonnen.”
‘Een keuken aanschaffen is een heel proces’
In de tien jaar is het bedrijf zo gegroeid dat hij inmiddels 5 personeelsleden heeft. Samen staan zij van dinsdag tot en met zaterdag klaar voor keukenliefhebbers. “Een keuken aanschaffen is een heel proces. De klant komt binnen om te kijken en wij gaan met hen in gesprek om te laten zien welke mogelijkheden we kunnen bieden. Daarbij overleggen we over de opstelling en specifieke wensen.”
Desgewenst maken wij gelijk een prijsopgave en kan er een vervolg gesprek ingepland worden. Hier wordt nog dieper in het proces gedoken. In de showroom staat een grote kast vol monsters van te gebruiken materialen. Zo kan de klant alle verschillende mogelijkheden bekijken en voelen.
Van A tot Z keukenontwerp maken
De Keukenzaak biedt meer dan alleen op maat gemaakte keukens. Je vindt hier ook een prachtig assortiment aan modern meubilair, zoals tv-kasten, tafels en stoelen. Alles is perfect te combineren.
Volgens Marko ligt de kracht van de zaak in het meedenken en de grote mate aan specialisme. “Wij kunnen van A tot Z een mooi ontwerp maken waar mensen blij mee zijn. Bij dit proces hoort ook dat wij doorvragen. Het is belangrijk om te weten wat er op de vloer komt te liggen, welke kleur de wanden krijgen en wat het interieur is.”
‘Wij zijn pas blij als de klant ook blij is’
Marko geeft als voorbeeld een gesprek met een klant die dolgraag een kookeiland wilde hebben. Daarin kwam naar voren dat zij dan eigenlijk geen ruimte meer zouden hebben voor een eettafel.
“We zijn direct van het eiland-idee afgestapt. De klant moet achteraf écht blij met het resultaat zijn. Hun keuken is ook ons visitekaartje. Goed advies houdt in dat wij klanten ook wijzen op dingen die niet mogelijk zijn. Tegelijk kijken we verder naar de opties die wél kunnen.”
Trends
Trends gaan hard. Als keukenzaak moet je altijd up-to-date zijn om de klant een passend aanbod te bieden. “Waar je voorheen hoogglans wit had, heb je nu kleuren die donker en warm zijn. Night Green is bijvoorbeeld een populaire kleur dit jaar.”
Marko zorgt ervoor dat zijn personeel altijd op de hoogte blijft van de laatste trends. Zo bezoeken zij regelmatig beurzen. De trends die zij signaleren, komt de bezoeker in de showroom van De Keukenzaak ook weer tegen in diverse opstellingen, met zowel moderne- als landelijke keukenmodellen.
Feestje met veel voordeel
Het tienjarig bestaan van De Keukenzaak laten Marko en zijn team niet zomaar aan zich voorbij gaan. “We hebben hele leuke acties! Zo krijg je bij aanschaf van een keuken een plasmafilter of een Quooker cadeau t.w.v. 1.000,- euro of 190,- euro korting op een apparaat. Een plasmafilter is een systeem achter de afzuigkap en zuivert de bakluchtjes. Daarnaast is deze ook onderhoudsvrij, want je hoeft het nooit meer te vervangen en het is energiezuinig!
Gratis vaatwasser als hoofdprijs
Naast deze grote acties biedt De Keukenzaak nog meer verrassingen. Zo kon je bij de opening tien jaar geleden raden hoeveel vaatwasblokjes er in een vaas zaten. De winnaar kreeg een vaatwasser cadeau. Vanaf dinsdag 13 december tot en met zaterdag 14 januari kun je opnieuw in de winkel meedoen aan deze actie. Raad jij hoeveel vaatwasblokjes het zijn? Dan win je een vaatwasser! In deze periode valt de Quooker-, plasmafilter- en kortingsactie ook.
Marko benadrukt dat de deuren van zijn zaak altijd openstaan: “Stap gerust eens binnen, snuffel vrijblijvend lekker rond. En als je vragen hebt kijken we samen, onder het genot van een vers kopje koffie of thee, naar de mogelijkheden.”