We zijn gesloten

Maandag vanaf uur open

Alles wat je kunt koken, kun je ook stomen

We streven tegenwoordig bijna allemaal naar een gezond voedingspatroon. Niet alleen op het gebied van voedingsmiddelen valt hier genoeg te behalen, ook de bereiding ervan speelt een grote rol. Wist je dat stomen één van de meest makkelijke en gezonde manieren is om voedingsmiddelen en gerechten te bereiden? Want alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Maar wat is stomen, hoe werkt stomen en wat zijn de voordelen hiervan?

Wat is stomen?
In Aziatische landen als China en Thailand worden voedingsmiddelen en gerechten vaak bereid met behulp van stoom. Het is de oudste en tevens gezondste manier van koken. In Nederland wordt deze Aziatische kooktechniek ook steeds populairder. Wanneer je voedingsmiddelen kookt in een pan op je kookplaat verliezen ingrediënten kracht, vitamines, mineralen en kleur. Maar wanneer je ze stoomt met waterdamp, die vrijkomt door verhitting van water, worden voedingsmiddelen gegaard zonder hun kracht te verliezen. Voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven hierdoor behouden. Je kunt gerechten stomen door gebruik te maken van een stoommandje van bamboe, stomen in een stoompan en stomen met een stoomoven. De 3 in 1 oven van Pelgrim heeft een stoomfunctie die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van waterdamp om zo de voedingsmiddelen of gerechten gelijkmatig te garen.

Wat zijn de voordelen van stomen?
Stomen is niet alleen een gezonde manier van bereiding, gerechten zijn bovendien veel smaakvoller. Stomen biedt meer voordelen:

* Je hoeft geen olie of boter te gebruiken bij de bereiding, waardoor gerechten vetvrij zijn.
* Je kunt gemakkelijk en snel een gerecht opwarmen. Door de stoom blijft het lekker vers en mals.
* Voedingsmiddelen kunnen niet overkoken of aanbranden.
* Het eten komt niet direct in aanraking met water, maar met de damp van het water. Dit zorgt ervoor dat voedingsmiddelen en maaltijden  niet uitdrogen, maar juist lekker mals en luchtig blijven.
* Gerechten zijn snel te bereiden.
* Alle voedingsmiddelen kunnen tegelijk worden bereid. Waar je op een kookplaat bijvoorbeeld drie pannen nodig hebt kan een complete maaltijd de stoomoven in, zonder vermenging van geur en smaak.
* Stomen is de perfecte bereiding voor mensen die een gezond voedingspatroon willen volgen.

Veelzijdig, makkelijk en gezond
Stomen in een stoomoven is eenvoudig en kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je voedingsmiddelen bereiden met 100% stoom of met combi-stomen. Dit laatste betekent dat je gelijkmatig stoom kunt toevoegen aan de hetelucht bereiding van voedingsmiddelen. Dankzij de vier geperforeerde openingen in de hoeken van de achterwand van de oven, verspreidt de stoom zich evenwichtig voor een mooi totaal bereik van stoom.

* Je gebruikt 100% stoom om voedingsmiddelen optimaal te garen, bijvoorbeeld groente, vis, rijst, gevogelte en schelp- en schaaldieren.
* Combi-stomen gebruik je vooral wanneer je brood, vlees en ovenschotels wilt bereiden. Door stoom toe te voegen aan de hetelucht bereiding, blijven gerechten knapperig van buiten en luchtig en mals van binnen. Zonder uitdroging of smaakverlies.

Stomen, maar ook bakken en ontdooien?
Ben je overtuigd van de voordelen en mogelijkheden van stomen, maar gebruik je ook graag een oven of je magnetron? Dan hoef je voortaan niet meer te kiezen voor verschillende apparaten. Pelgrim biedt als enige in de markt een 3 in 1 oven aan met volwaardige stoomfunctie, een oven én een magnetronfunctie. De magnetron maakt bovendien gebruik van een invertertechniek. Dit betekent dat je voedingsmiddelen of gerechten gelijkmatig worden opgewarmd, wat veel smaakvoller is.

Je kunt gemakkelijk en snel een boterham ontdooien, een gerecht opwarmen, een quiche bakken, stukje vlees grillen, een lekker visje stomen of een complete maaltijd bereiden in de 3 in 1 oven van Pelgrim. Binnen een half uur staat er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!